پای پرانتزی ( GENU VARUM)

پای پرانتزی یا ژنو وروم (genu varum) نوعی تغییر شکل در زانوها است که در آن هنگامی که قوزک های هر دو پا کنار هم قرار می گیرند زانوها فاصله ی زیادی از هم پیدا می کنند.در حالت طبیعی این فاصله کمتر از 3 سانتیمتر است و بنا بر هر علتی اگر این فاصله زیاد شود آن را پای پرانتزی یا پای کمانی شکل می گویند.در این حالت استخوان های ساق پا بسمت داخل متمایل می شوند و پا به حالت ( ) یا کمانی در می آید. پای پرانتزی یا ژنو وروم در کودکانی که زودتر راه می افتند و یا بیشتر از حد معمول چاق هستند زودتر بروز می کند. این حالت معمولا طبیعی است و تا زمانی که همراه با درد و التهاب یا مشکل در عملکرد های طبیعی نباشد نیاز به مداخلات درمانی ندارد و تا سن 3 – 2.5 سالگی برطرف می شود.در این عارضه خط ثقل بدن بسمت قسمت داخلی زانو متمایل است و این قسمت بیشتر تحت فشار قرار می گیرد. پای پرانتزی یا ژنو وروم در سنین پایین با درد همراه نیست.
در عارضه پای پرانتزی یا ژنو وروم خط ثقل بدن بسمت قسمت داخلی زانو متمایل است و این قسمت بیشتر تحت فشار قرار می گیرد
پای پرانتزی یا ژنو وروم در زنان و افراد مسن و همچنین در کودکان خیلی چاق شایع تر است.علت اصلی این امر شلی لیگامان ها و عضلات و اتصالات اندام تحتانی در این افراد است.
بهترین راه تشخیص پای پرانتزی یا ژنو وروم مراجعه به ارتوپد یا متخصص طب فیزیکی و توانبخشی می باشد :
درمان پای پرانتزی یا ژنو وروم در سنین پایین راحت تر است و بعد از 4 سالگی سخت تر می شود ولی مهمترین اقدامات درمانی پای پرانتزی یا ژنو وروم شامل موارد زیر است :